Magyar drónok

A pilóta nélküli repülőgépek, az úgynevezett drónok a katonai területeken végrehajtott akcióik során váltak ismertté. Ám kevésbé köztudott, hogy katonai feladatokon kívül a polgári életben is számos területen jelentenek segítséget. Hatékonyan felhasználhatók katasztrófavédelmi feladatok ellátásában, vészhelyzetek elhárításában is, de jól alkalmazhatók például eltűnt személyek felkutatásában, vagy különböző vezetékek, hálózatok, települések feltérképezésében.

Bővebben...
Mobil pénztárca – MyWallet Magyarországon

Kétszáz ország 1500 kiállítója vett részt az idén február 25-e és 28-a között Barcelonában megtartott Mobile World Congressen. A rendezvény közel 70 ezer látogatót vonzott.

Bővebben...
Szellemi tulajdonvédelmi évértékelő I.

1. Évértékelő sajtótájékoztatón adott számot a 2012-es esztendő eredményeiről, szellemi tulajdonvédelmi jogszabályi változásairól és a szabadalmi bejelentések hazai és európai alakulásáról az SZTNH három vezetője: Bendzsel Miklós elnök, Hajdú Judit műszaki-, és Dr. Ficsor Mihály jogi elnökhelyettes. Hangképes összeállításunkban több részben idézzük beszámolójuk legfontosabb gondolatait.

Bővebben...
Szellemi tulajdon-védelmi kihívások Budapesten

Magyarország soros EU-elnökségi programjának egyik fontos tudományos állomásaként Budapesten tanácskoztak a világ szellemi tulajdon-védelmi és szabadalmi vezető szakemberei. A Vajdahunyad vár neves vendégei közül hármat, Francis Gurryt, a szellemi tulajdon világszervezetének vezetőjét, David Kappost, az amerikai nemzeti hivatal első emberét és Benoit Battistellit, az európai szervezet elnökét kérdeztük. Most David Kappost hallják.

 

Bővebben...
Vérnyomásmérés – vállalatirányítási rendszerben PDF Nyomtatás E-mail

A régió legjobb SAP Business One bevezetéséért járó díjat kapta 2012 novemberében a Hungimpex Kft., amely vérnyomásmérőkkel kötötte össze a vállalatirányítási rendszerét.

A közép-kelet-európai régió egyik legjobb projektjévé választották a Hungimpex Kft.-nél lezajlott vállalatirányítási rendszer-implementálást – jelentette be az SAP Hungary Kft. A projekt érdekessége, hogy az új vállalatirányítási rendszer biztosítja egy innováció hátterét. Ezzel megoldódik, hogy például a naponta elvégzendő EKG-mérés miatt a betegnek orvoshoz kelljen mennie, mindezt elintézik a munkahelyen és az orvos is időt takaríthat meg azzal, hogy csak indokolt esetben hívja be a pácienseket.

A hétköznapi vérnyomás-, vércukorszint-, és más egészségügyi állapotmérőkhöz csatlakoztatható egységek által, távolról beküldött adatok valós időben jelennek meg egy zárt felületen - a vállalatirányítási rendszer kiterjesztésén -, ahol az orvosok elérhetik ezeket, és így dönthetnek az esetleges további lépésekről. A megoldás riasztási rendszerrel is fel van szerelve, azaz ha valamely érték jelentősen változik, vagy ha a beteg nem vette be a gyógyszerét, értesíti a hozzátartozókat is. A gyorsaság mellett ez jelentős hatékonyságnövelést, és biztonságot jelent az idült betegek ellátásában is.

A japán Omron egészségügyi termékek hazai disztribútora azért döntött az új rendszer mellett, hogy jobban támogassa az éves 10-12%-os növekedési stratégiáját, a 3500 forgalmazóval való gördülékenyebb együttműködést, és az erőforrások jobb kihasználását. A szoftver segítségével átláthatóbbá váltak az üzleti folyamatok, melyeket a cég vezetője mobileszközén is nyomon tud követni, illetve, ha szükséges, be tud avatkozni. További terv, hogy a kereskedelmi képviselők értékesítési munkájába bevonják a mobilos elérés előnyeit. A budapesti székhelyű, huszonöt fős vállalkozásnál öt hónap alatt történt meg a bevezetés, mely az SAP partner Contact Plus Kft. segítségével zajlott le.

Az SAP a tavalyi évben negyedszerre rendezte meg a legjobb implementációkat elismerő Quality Awards versenyét. Összesen kilenc elismerést osztottak ki, köztük volt például az élelmiszeripari Kraft Foods CEE& MEA, a cseh Skoda gyár, egy szerb közigazgatási projekt, és a kisvállalati szektorból a hazai Hungimpex Kft. is. Jiri Synacek, az SAP területi minőségbiztosítási vezetője kiemelte, hogy a sikeres bevezetések kulcsa nemcsak az üzleti, és az informatikai szakértők tudásán múlik, hanem azon is, hogyan alkalmazzák a projektmenedzsment legjobb gyakorlatait. 2011-ben a díjazottak között volt egy magyar cég, a műholdas gépjárműkövetéssel foglalkozó iData Kft., amely a Quality Awards ezüstdíját nyerte el.

Az SAP az üzleti alkalmazások piacvezetőjeként abban segít, hogy a vállalatok jobb működési hatékonyságot érjenek el iparágtól és mérettől függetlenül. Az SAP felruházza az embereket és szervezeteket a hatékonyabb együttműködés képességével – a háttértámogatástól az igazgatótanácsig, a raktártól az eladás helyéig, az asztaltól a mobil eszközökig.