Magyar drónok

A pilóta nélküli repülőgépek, az úgynevezett drónok a katonai területeken végrehajtott akcióik során váltak ismertté. Ám kevésbé köztudott, hogy katonai feladatokon kívül a polgári életben is számos területen jelentenek segítséget. Hatékonyan felhasználhatók katasztrófavédelmi feladatok ellátásában, vészhelyzetek elhárításában is, de jól alkalmazhatók például eltűnt személyek felkutatásában, vagy különböző vezetékek, hálózatok, települések feltérképezésében.

Bővebben...
Mobil pénztárca – MyWallet Magyarországon

Kétszáz ország 1500 kiállítója vett részt az idén február 25-e és 28-a között Barcelonában megtartott Mobile World Congressen. A rendezvény közel 70 ezer látogatót vonzott.

Bővebben...
Szellemi tulajdonvédelmi évértékelő I.

1. Évértékelő sajtótájékoztatón adott számot a 2012-es esztendő eredményeiről, szellemi tulajdonvédelmi jogszabályi változásairól és a szabadalmi bejelentések hazai és európai alakulásáról az SZTNH három vezetője: Bendzsel Miklós elnök, Hajdú Judit műszaki-, és Dr. Ficsor Mihály jogi elnökhelyettes. Hangképes összeállításunkban több részben idézzük beszámolójuk legfontosabb gondolatait.

Bővebben...
Szellemi tulajdon-védelmi kihívások Budapesten

Magyarország soros EU-elnökségi programjának egyik fontos tudományos állomásaként Budapesten tanácskoztak a világ szellemi tulajdon-védelmi és szabadalmi vezető szakemberei. A Vajdahunyad vár neves vendégei közül hármat, Francis Gurryt, a szellemi tulajdon világszervezetének vezetőjét, David Kappost, az amerikai nemzeti hivatal első emberét és Benoit Battistellit, az európai szervezet elnökét kérdeztük. Most David Kappost hallják.

 

Bővebben...
EASYLING.COM: Nemzetközi céges weboldalfordító PDF Nyomtatás E-mail

A 2012-es Kibertér Konferencia leginnovatívabb megoldásnak járó elismerését a magyar fejlesztésű EasyLing.com nyerte el. A projekt lényege, hogy a különböző nyelvű honlapok szöveges tartalmait eredeti környezetükben fordítja le.

Az Easyling.com, amelyet a magyar Skawa Innovation fejlesztett ki, és 2011-ben a Bukarestben megrendezett How-to-Web 2011 konferencián a nemzetközi zsűri ítélete alapján bekerült a legjobb tíz közép-kelet-európai innováció közé, a Google felhőalapú szolgáltatására (ezt nem egy dedikált hardveren üzemeltetik, hanem a szolgáltató eszközein elosztva, a szolgáltatás üzemeltetési részleteit a felhasználótól elrejtve, ezeket a szolgáltatásokat a felhasználók hálózaton keresztül érhetik el, a felhő alapú számítástechnika a 2010-es évek egyik fő irányának számít a számítástechnikában), valamint a Skawa otthonrol.hu távmunka-rendszerére épül. Az ötlet lényege, hogy az Easyling segítségével bárki egyetlen kattintással lefordíttathatja weboldalát az általa kiválasztott célnyelvekre pár óra alatt.

Az Easyling.com a weboldallal rendelkező cégek számára egyetlen kattintással lehetővé teszi mindenfajta szövegkinyerési procedúra, programozói közreműködés és fejlesztés nélkül weboldaluk fordítását és a különböző nyelvi verziók automatikus megjelenítését a külföldi látogatók számára, beleértve a weboldal változásának figyelését és automatikus lefordítását. Mindezt az otthonrol.hu távmunka-rendszer segítségével, amely mögött professzionális szakfordítók állnak. A program automatikusan bejárja a weboldalt,  minden tartalmat (szöveget, képet) kigyűjt, eljuttatja a fordítókhoz, akik közvetlenül a weben írják át a magyar szöveget a megrendelt nyelvre.

A megrendelőnek nem kell fordítóirodákat keresniük, weboldaluk szövegét wordben, excelben kinyerni, majd az irodával lefordított szöveget visszatölteni, majd mindezt minden változtatás alkalmával elvégezni. Az Easyling.com automatikusan bejárja a teljes céges portált és összegyűjt minden fordítandó elemet, amelyeket aztán szakfordítói apparátusával lefordítja és az idegen nyelvi verziót a Google cloudban (a felhőalapú szolgáltatásában) tárolja, majd a külföldi látogatók számára automatikusan elvégzi a megfelelő nyelvi változat kiszolgálását az eredeti weboldallal megegyező layout szerint. Az Easyling.com követi a weboldal változásait és automatikusan frissíti az idegen nyelvű verziókat.